Algemeen dagblad AR app (misdaad meter)

Door het AD zijn wij gevraagd een oplossing te bedenken voor hun jaarlijks terugkomende misdaadmeter (die een beetje out-dated werd). De misdaad meter geeft inzicht in de politie data van de afgelopen jaren en laat daar bij zien of jou gemeente veiliger of minder veilig is geworden. Wij (ik en David Gieling) kwamen op het idee om de krant een extensie te geven, een digitale extensie. Door een AR (augmented reality) functie aan de al bestaande AD-app toe te voegen, is het mogelijk om de lezer veel meer persoonlijk inzicht te geven op misdaad/gemeente naar keuze. Als nationale krant als het AD is het met zoiets als de misdaad meter moeilijk om alles te vertellen voor alle gemeentes en alle misdaden. Met onze oplossing kan de lezer zelf dieper in de data duiken en zo zelf tot inzichten komen.

Het AD zou dit in de toekomst door kunnen trekken, en zo live updates geven, bij bijvoorbeeld; verkiezingen, aanslagen en sport events. Door de krant een digitale extensie te geven, zal de krant niet verloren gaan, gebruikers van de app hebben de krant nodig om de AR functie te gebruiken. Hiermee kan het AD de papieren krant in leven houden en blijven doen wat ze leuk vinden.

Voorbeeld: Live heatmap van de onveilheid in ons land

Voorbeeld: Het tevoorschijn komen van extra laag

Voorbeeld: Live verkiezings-update Amerika

Voorbeeld: Klikbare kaart op aantallen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren