CrowdCounter System

Dit project is gekozen voor de Wildcard young talent – Spinawards 2017

Iedereen heeft wel eens van die momenten “Oh wist ik maar van te voren dat het zo druk was”. Zoals bijvoorbeeld lunchtijd bij grote kantines, iedereen wil lunchen tussen twaalf en half twee en dat zorgt er soms voor dat er bijna geen plek meer over is. Met de CrowdCounter kun je dit voor zijn.

De CrowdCounter is een systeem dat ervoor zorgt dat je precies weet hoeveel mensen er in een publieke ruimte zijn. Door middel van de router kan het systeem uitlezen hoeveel mensen er verbonden zijn. Dit doet het systeem door de het aantal verbonden apparaten uit te lezen of op zoek te gaan naar probes van smartphones. Deze data word omgezet in een kleur die live aantoont of het op dat moment druk is in een bepaalde openbare ruimte.

Hier onder een voorbeeld die ik maakte voor de Willem de Kooning academie. Op academies als de Willem de Kooning is het gebruikelijk om een eigen werkplek te vinden waar je rustig je eigen ding kan doen, echter gebeurt het nogal al vaak dat je langer aan het zoeken ben, dan aan het werk. De CrowdCounter kan hier bij helpen.

Door op een verdieping te klikken komt er een plattegrond tevoorschijn.

Per gebied word een kleur getoond die de drukte weergeeft.

Door op de kleur te klikken zie je het exacte aantal mensen aanwezig

Door rechts boven te klikken kun je weer terug naar het hele gebouw

En wisselen naar het andere gebouw