Final_def_2 Expo

Ik (en zo 30 andere) hebben gefaald aan de Willem de Kooning academie, dat wil niet zeggen dat we echt slecht zijn maar vaak gewoon de verkeerde keuzes hebben gemaakt. Maar falen betekent wel bij alle kunstacademies dat je spullen moet verwijderen van de expo en daaaag!!

Dat is een stukje achter de schermen die de toeschouwer niet mee krijgt, maar zeker wel een groot stuk is van de kunstacademie en dat is op je bek gaan. De meeste docenten roepen al vanaf jaar 1, de kunstacademie is er op je bek te gaan en daarvan te leren. Maar als je dan uiteindelijk op je bek gaat bij je afstuderen word je weg gemoffeld en krijg je niks meer, geen expo, geen diploma uitreiking alleen je herkansing ergens aan het einde van je zomer vakantie in een aftands lokaaltje. Ik vind dat, dat anders moet. Na vier jaar bikkelen, herkansing of niet wij verdienen ook een podium, en niet een weg gestopt lokaaltje.

Daarom heb ik Final_def_2 in het leven geroepen, een expo voor alle gezakte/herkansers van de Willem de Kooning Academie. Mijn main goal is het beter doen dan de geslaagde. Academie expo’s zijn altijd in zweterig lokaaltje met rare onoverzichtelijke indelingen, zo dat je de helft mist. Nu we nog maar over zijn met 30 studenten kan dit beter, en ook zeker op een betere locatie. En zullen wij wel eens even laten zien dat we zeker wel wat in huis hebben.

Lees de rest van mijn verhaal op I-D en over de reden van het zakken van mij en mijn mede “failers” op Creators project

De expo vond plaats in de S/ash ga\\ery van Worm Rotterdam van Zondag 27 augustus tot Woensdag 30 augustus 2017.

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren